În organizarea agenţiei “Team8” cea care îl reprezintă pe Roger Federer, în perioada 22-24 septembrie se va disputa în arena O2 din Praga (14.000 locuri pentru meciuri de tenis) competiţia “Laver Cup”.
Formatul este cel al unui meci EuropaRestul Lumii, cu 6 jucători în fiecare echipă, care pe parcursul celor 3 zile se vor întâlni partide de simplu şi de dublu. Competiţia este proiectată să se desfăşoare anual, cu excepţia anilor olimpici.
Jucătorii vor fi răsplătiţi financiar pentru rezultaele lor, dar nu va exista un onorariu de participare.

Au fost desemnaţi  căpitanii celor două echipe: Bjorn Borg, respectiv JohnMcEnroe, care vor avea dreptul să-şi aleagă câte doi jucători, restul până la 6, fiind selecţionaţi pe criterii sportive – clasament ATP.

Pentru echipa Europei au fost aleşi şi au confirmat participarea Roger Federer şi Rafael Nadal. “Rafa şi cu mine ne-am întâlnit de nenumărate ori de-o parte şi de alta a fileului. Va fi palpitant de văzut ce vom reuşi să realizăm jucând împreună“, a declarat Roger Federer.

Într-adevăr mesajul şi raţiunea acestei competiţii ar fi – în afară de promovarea şi mai accentuată a tenisului – aprofundarea camaraderiei între jucători care în mod normal sunt adversari înverşunaţi în timpul meciurilor.
De asemenea, este impresionant devotamentul lui Rod Laver (78 de ani) – probabil cea mai mare legendă din istoria tenisului – el neprecupeţind niciun efort şi nepierzând nicio ocazie pentru a-şi împrumuta imaginea şi numele cu scopul de a promova acest sport.

laver-cup2

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.