Mats Wilander nu crede că Roger Federer sau Rafael Nadal mai pot ameninţa prima poziţie a clasamentului ATP. Într-o declaraţie făcută pentru BBC şi citată de “Tennis Actu”, fostul numărul 1 ATP a spus:

“Cu sinceritate: este posibil ca Roger Federer să câştige un nou titlu de Mare Şlem şi să revină în top 3 ATP? Poate, dar nu sunt deloc sigur. Rafael Nadal poate va mai câştiga unul sau două Roland Garros-uri, dar va mai reuşi să fie periculos pe o altă suprafaţă? Nu are stilul necesar pentru a fi performant pe suprafaţă dură, astfel încât nici el nu va reveni pe primul loc.
Djokovic a evoluat la un asemenea nivel atât de mult timp, încât acum suferă reacţia. Aşadar, ce rămâne? Andy Murray. A progresat mult în modul de a se antrena continuu. A înţeles că trebuie să se antreneze din ce ce în ce mai mult, doar pentru a-şi păstra nivelul.”

*

O altă părere, subiectivă desigur, dar interesantă vine de la alt fost lider mondial, Boris Becker, (încă) antrenorul lui Novak Djokovic, care a spus la CNN, citat de “Sports Cafe”:

Novak evoluează cu sufletul. Dacă aş avea de ales pe cinva să joace pentru viaţa mea, l-aş alege pe Djokovic. Atât de multă încredere am în el.
Problema e că nu a mai avut concurenţă ca pe vremea lui Nadal şi Federer.
Andy a fost mereu al patrulea, dar a arătat ceva ce nu arătase până acum. Acesta ar putea constitui însă punctul de revenire pentru anul 2017 al lui Novak Djokovic. Oricât de tare îl va durea această înfrângere, probabil îl va motiva din nou, îl va re-energiza. Poate că până la urmă a fost un lucru bun.
Ţelul lui a fost să câştige French Open şi astfel patru Mari Şlemuri la rând. Normal că motivaţia a scăzut puţin apoi. Nu prea a mai ştiut care va fi următorul ţel major.
Şi apoi un jucător numit Andy Murray, care n-a mai pierdut un singur meci în sezonul indoor.
Lumea nu vorbeşte decât despre ultimele 6 luni ale lui Murray, dar nu trebuie uitat că a fost în finala Australian Open, French Open, a câştigat aurul olimpic, devenise deja un jucător mai bun.”

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.