Cea mai importantă distincţie acordată în tenisul australian va fi decernată luni, 28 noiembrie. Finaliştii sunt următorii:

Galerie

Dylan Alcott – tenis în scaun cu rotile, număr 1 mondial la această categorie, câştigător al Australian Open 2016, Campion Olimpic la Simplu şi Dublu la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro.

Daria Gavrilova (25 WTA, maximul carierei 24 WTA l-a înregistrat tot în 2016 ) – finalistă la WTA Premier Moscova şi sfertfinalistă la turneele WTA Premier Mandatory Madrid şi Beijing, calificată în optimile de finală la Australian Open. A reprezentat pentru prima dată Australia la Jocurile Olimpice şi în Fed Cup.

John Millman (85 ATP, maximul carierei 60 WTA l-a înregistrat tot în 2016) – a ajuns în prima semifinală a carierei la ATP 250 Series Winston-Salem, după ce l-a învins pe Richard Gasquet (15) şi la Jocurile Olimpice l-a învins în primul tur pe Ricardas Berankis (89) cu 6-0, 6-0, prima victorie la acest scor înregistrată vreodată la Olimpiadă în turneul de Simplu Masculin.

John Peers (locul 4 / Henri Kontinen în clasamentul perechilor, 9 în clasamentul individual de dublu). Alături de Kontinen a câştigat Turneul Final ATP de la Londra, şi turneele de la Brisbane, München, ATP 500 Series Hamburg şi Paris Masters 1000. A jucat pentru Australia în Cupa Davis şi a participat la Olimpiadă la Dublu şi Dublu Mixt.

Samantha Stosur (21 WTA) – s-a calificat pentru a 4-a oară în carieră în semifinale la French Open, a jucat finala la Praga, a stabilit recordul de cei mulţi ani jucaţi pentru Australia în Fed Cup şi a participat pentru a 4-a oară la Jocurile Olimpice. S-a calificat pentru WTA Elite Trophy Zhuhai.

Jordan Thompson (80 ATP) – în 2016 a câştigat primelee sale 4 turnee ATP Challenger la simplu şi primele 4 la dublu. A intrat în top 100 ATP în mai.

*

Anul trecut laureatul a fost Sam Groth, care în 2016 a avut un an catastrofal, coborând pe locul 181 ATP.

*

După cum observăm, copiii teribili ai tenisului australian Nick Kyrgios (13 ATP, 3 titluri în 2016) şi Bernard Tomic (26 ATP, finalist la Acapulco, optimi de finală la Australian Open şi Wimbledon) nu au fost nominalizaţi. Motivele sunt disciplinare pentru amândoi: suspendarea lui Kyrgios şi refuzul lui Tomic de a juca la Olimpiadă.
Ei nu fuseră nominalizaţi nici în 2015, tot din cauza unor abateri de la codul de conduită şi spiritul tenisului.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.