Caroline Garcia cea care a ţinut echipa Franţei în viaţă până în ultimul meci al finalei Fed Cup 2016 cu Cehia – nu va onora cu prezenţa naţionala de tenis a Franţei şi în 2017:

Motivul oficial este oferit în mod diplomatic de Garcia într-o declaraţie pentru cotidianul “L’Équipe” de astăzi:

Nu voi juca în Fed Cup. Vreau să mă concentrez pe turneele WTA şi de Mare Şlem, să-mi prioritizez cariera individuală şi să văd ce se întâmplă. La 23 de ani cred că este decizia luată la momentul oportun. Pentru a juca mai bine la turneele mari, am nevoie să mă pregătesc mai bine, să fiu mai proaspătă. Mai târziu, nu mai am nicio garanţie, trebuie să ştii să-ţi asumi riscuri.

Presa franceză se întreabă însă dacă decizia Carolinei nu este legată de scandalul de la Jocurile Olimpice şi de sancţiunile la care a fost supusă ulterior – alături de Kristina Mladenovic – de către Federaţia Franceză de Tenis. Ele acuzaseră Federaţia de incapacitate organizatorică pentru că aceasta nu le anunţase că la Jocurile Olimpice sunt obligate să poarte ţinute identice în proba de dublu. Ulterior, Federaţia a ridicat sancţiunea, astfel încât cele două să poată juca finala Fed Cup; suspendarea şi ridicarea ei, reprezentând o altă probă a incompetenţei forului francez, în opinia mea.

Acum două săptămâni, Amélie Mauresmo demisionase din postul de căpitan nejucător al echipei Franţei, motivul ei fiind însă unul strict personal: în aprilie ea aşteaptă cel de-al doilea copil.

mauresmo

 

Sursă: tennisactu.net

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.