Galerie. Credit Foto: tennis.com.au – Fiona Hamilton

Dylan Alcott cu prietena lui / juniorii Alex De Minaur şi Kimberly Birrell o încadrează pe Sam Stosur, Daria Gavrilova şi Luke Saville, Alicia Molik – căpitanul echipei de Fed Cup, Lleyton Hewitt şi soţia lui, Samantha Stosur, Arina Rodionova, legenda tenisului australian Evonne Goolagong Cawley.

Tocmai s-a încheiat la Melbourne, gala în care a fost decernată “Newcombe Medal”, cel mai important premiu decernat anual în tenisul australian.

Câştigătorul premiului pentru 2016 este Dylan Alcott – tenis în scaun cu rotile, număr 1 mondial la această categorie, câştigător al Australian Open 2016, Campion Olimpic la Simplu şi Dublu la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, câştigător al altor turnee la Brisbane, Sydney, în Africa de Sud, Franţa şi Marea Britanie.

Nominalizaţi pentru distincţia principală au mai fost Daria Gavrilova, John Millman, John Peers, Samantha Stosur, Jordan Thompson.

Premiul a fost câştigat în anii trecuţi de Sam Groth (2015), Nick Kyrgios (2014), Llyeton Hewitt (2013).

Au fost decernate şi premii la alte categorii. Dintre ele, le enumăr pe cele acordate celor mai buni juniori australieni: Alex De Minaur şi Kimberly Birrell.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.