Galerie

După ce Karolina Plíšková s-a despărţit de antrenorul ei, Jiří Vanek şi Elina Svitolina de britanicul Iain Hughes, cu care lucra de doi ani şi jumătate şi care a însoţit-o în top 15 WTA, cu 3 titluri WTA International, o finală la WTA Premier New Haven 2016 şi una la WTA Elite Trophy Zhuhai 2016, alte două veşti în acelaşi context au venit în ultimele zile:

David Goffin şi antrenorul Thomas Johansson (câştigător al Australian Open 2002, fost 7 ATP) – angajat pe post de consultant acum 9 luni – vor merge pe drumuri separate, deşi belgianul şi-a atins în această perioadă maximul carierei: 11 ATP şi a câştigat ATP 500 Series Tokyo.
Motivul pare a fi presiunea prea mare pe care a pus-o Johansson pe Goffin pentru ca el să intre încă din 2016 în top 10 ATP. De asemenea se pare că suedezul şi-a depăşit atribuţiile de consultant, lucrând cu Goffin prea mult pe partea tehnică, ceea ce a stârnit nemulţumirea antrenorului principal, Thierry Van Cleemput.

De asemeanea, ceea ce se anunţa drept o colaborare extrem de promiţătoare, cea dintre Madison Keys şi alt antrenor suedez, Thomas Högstedt, s-a întrerupt după doar o jumătate de an. Ciocnirile dintre personalităţile lui Madison şi Thomas par a fi fost cauza despărţirii. Dar Högstedt are desigur meritul lui în cel mai bun sezon al lui Keys: victoria de turneu la WTA Premier Birmingham, finalele de la WTA Premier 5 Montréal şi WTA Premier 5 Roma, concretizate într-un maxim al carierei 7 WTA (acum este pe 8) şi participarea la Turneul Final WTA.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.