Datele statistice spun aproape totul despre cel de-al doilea meci al finalei Cupei Davis – ediţia 2016, în care, în afara spectacolului din tribune, prea multe – din punct de vedere al tenisului – nu s-au întâmplat. O partidă bizară, lentă şi în timpul punctelor, dar şi cu pauze mari între ele, tocmai din cauza zgomotului produs de spectatori, în care până la urmă important era cum serveşte Karlovic: as sau dublă greşeală.
De sublinat însă faptul că deşi se desluşea o tensiune internă enormă la cei doi jucători, arareori aceasta a fost exprimată prin gesturi sau ieşiri nervoase. Doi uriaşi conştienţi de forţa lor, care şi-au văzut de joc, căci galeriile se exteriorizau şi pentru ei.

După ce în prima manşă, Karlovic nu şi-a reglat de la început serviciul, del Potro a profitat şi a făcut singurul break al setului în chiar primul ghem.
În manşa a doua, ambii jucători au servit ireproşabil şi la 6-4 în tie-break părea că argentinianul va câştiga şi al doilea set. Dar el nu a fost pregătit pentru ridicarea bruscă de nivel al lui Karlovic, care a egalat situaţia cu 4 puncte consecutive.

În seturile 3 şi 4 însă, câte un break pe set i-au fost suficiente lui Juan Martin del Potro pentru a egala situaţia în finală. O victorie clară până la urmă, în pofida scorului ce pare strâns, căci cu cifra zero în dreptul break-urilor şi fără nici măcar o oportunitate pentru a face aceasta, e complicat să câştigi în faţa lui del Potro, mai ales când jocul – în afara serviciului –  este atât de lipsit de îndemânare, cum a fost aseară cel al lui Ivo Karlovic.

Juan Martin Del Potro (38) – Ivo Karlovic (20) 6-4, 6-7(8), 6-3, 7-5

Partida a durat 3h22′.

La sfârşitul ştirii, rezumatul video al partidei.

Credit Info: daviscup.com

Scorul după prima zi în finala Cupei Davis 2016 a devenit astfel:

Croaţia – Argentina 1-1

Astăzi, de la ora 16.00, partida de dublu. Interesant de urmărit dacă, şi ce modificări, vor face cei doi căpitani nejucători faţă de perechile anunţate la tragerea la sorţi:

Ivan Dodig (13 ATP la dublu) / Franko Skugor (108) – Leonardo Mayer (122) / Guido Pella (211)

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.