Radu Papoe în dreapta, alături de ceilalţi câştigători ai Masters-ului: Lukas Krainer (Austria) – U16, Federica Sacco (Italia) – U14, Mariam Dalakishvili (Georgia) – U16

Radu Papoe în turneu (Credit Foto: Tennis Europe) şi alături de antrenorul Cătălin Micula, care a fost alături de juniorii români la Reggio Calabria. Credit Foto: frt.ro)

Galerie

Radu Mihai Papoe a reuşit o performanţă excepţională, câştigând Masters-ul Juniorilor, organizat sub egida “Tennis Europe” la categoria de vârstă U14 (juniori de 14 ani sau mai mici), fără să piardă vreun set în cele trei meciuri disputate!

Competiţia organizată la Reggio Calabria a reunit cei mai buni juniori din Europa la categoriile de vârstă U14 şi U16 (băieţi şi fete). De-a lungul timpului, competiţia a fost câştigată de Belinda Bencic (2011), Rafael Nadal (2000) sau Kim Clijsters (1997).

Necotat printre capii de serie şi admis în turneu în ultimul moment, după retragerea unui jucător sârb, Radu Papoe l-a eliminat în prima zi favoritul principal al turneului. După altă victorie în semifinale, în finala disputată ieri, l-a învins pe capul de serie 4:

Radu Mihai Papoe (locul 25 TE la U14) – Holger Vitus Nodskov Rune (Danemarca, 12) [4]  6-2, 6-4

După finală, Radu a declarat: “Am fost încrezător, dar nu mă aşteptam să câştig când am venit aici. Acesta a fost categoric cel mai bun turneu al meu din acest an.

În urma acestui rezultat, Radu Papoe va intra în top 10 al clasamentului categoriei Juniori U14.

*

La aceeaşi categorie de vârstă, Nicholas David Ionel s-a clasat pe locul 5, după ce a câştigat meciul de clasament cu favoritul principal al turneului, acelaşi pe care îl învinsese Radu Papoe în prima zi:

Nicholas David Ionel (16) – Oleksiy Shestakov (Ucraina, 3) [1] 6-4, 6-4

Tabloul U14 – TE Junior Masters

*

La categoria de vârstă U17, Cezar Creţu (6) [1] s-a clasat pe locul 7, cupă ce adversarul lui din meciul de clasament nu s-a prezentat.

 

Credit Info: “Tennis Europe” / Credit Foto:tenisfoto.net

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.