simona-halep

După victoria din sferturile de finală ale turneului WTA Premier 5 “Dongfeng Motor Wuhan Open”, Simona Halep acumulează 4608 puncte în clasamentul sezonului 2016, puncte care îi asigură calificarea la Turneul Final WTA de la Singapore! Ea devine astfel cea de-a treia jucătoare calificată matematic, după Serena Williams şi Angelique Kerber.

În sfertul de finală de astăzi:

Simona Halep (5) [4] – Madison Keys (9) [8] 6-4, 6-2

Partida a durat 1h9′.

Keys a început în forţă, cu două ghemuri albe, dar Simona şi-a păstrat cumpătul şi a echilibrat imediat disputa. Echilbrul s-a menţinut până la 4-3 pentru Keys, moment din care s-a petrecut un transfer total de energie dinspre Madison înspre Simona datorat atât căderii fizice a lui Keys, care nu a mai putut să păstreze ritmul pe care şi-l impusese singură, cât mai ales jocului strălucit al Simonei. Ea nu s-a mărginit doar la apărare şi contraatac, ci a dominat-o pe Keys cu propriile ei arme, lovituri năspraznice şi foarte precise. Totul, pe fondul unei mişcări continue de-a latul terenului alimentată de resurse fizice foarte mari şi sprijintă de o forţă psihică admirabilă.

Adversara din semifinale a Simonei va fi hotărâtă în meciul Petra Kvitova (Cehia, 16) [14] – Johanna Konta (Marea Britanie, 13) [11]

 

 LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.