(Credit Foto: Jimmie48 Photography)

După victoria în faţa lui Madison Keys, meciul din optimile de finală ale turneului WTA Premier “Toray Pan Pacific Open” cu Magda Linette, nu părea deloc greu pentru Yulia Putintseva. Lucrurile însă nu au stat deloc aşa şi jucătoarea din Polonia, venită din calificari, care are un maxim al carierei: 64 / septembrie 2015, fiind înainte de Tokyo în afara top 100 WTA, s-a impus, după ce a revenit în decisiv de la 3-5 şi a salvat două mingi de meci consecutive la 4-5 şi 15-40, la fel cum salvase şi Putintseva în faţa lui Keys.

Magda Linette (Polonia, 109) – Yulia Putintseva (Kazahstan, 38) 4-6, 6-3, 7-5

Adversara din sferturile de finală a Magdei Linette va fi Caroline Wozniacki.

*

O mare surpriză s-a consumat însă mai apoi, când Aliaksandra Sasnovich, venită şi ea din calificări şi din afara top 100 WTA şi doar cu un loc 92 WTA / iunie 2014 în dreptul maximului de clasament a dominat-o clar pe Karolina Plíšková [3] şi a obţinut prima victorie la o jucătoare din top 10 WTA.

Aliaksandra Sasnovich (Belarus, 107) [Q] – Karolina Plíšková (6) [3] 6-4, 6-2 în 1h13′

În sferturile de finală, Sasnovich care – după cum declara chiar ea după partida câştigată astăzi – era pregătită să plece spre Wuhan, căci nu se aştepta să câştige, o va întâlni pe Naomi Osaka (66 WTA), altă performeră a optimilor.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.