Săptămâna trecută s-a disputat – la Dalian, China – un turneu WTA 125k Series (WTA Challenger), al treilea din seria de 7 ale acestui circuit ce se doreşte să fie unul intermediar între WTA şi ITF, aidoma cu ATP Challenger din circuitul masculin. Deocamdată însă, numărul redus de turnee, cât şi poziţionarea lor geografică, face ca circuitul să se desfăşoare – cel puţin în Europa într-un relativ anonimat.

Interesant este că finala de simplu a turneului s-a disputat duminică având-o printre protagoniste pe Kristýna Plíšková (122 WTA), puţin după ce sora ei geamănă – Karolina – pierdea finala US Open, după un turneu excepţional.

Şi mai interesantă a fost derularea finalei. Advesara Kristynei, Misa Eguchi (Japonia, 119 WTA) conducea cu 5-7, 6-4, 5-2. În ghemul 8, Eguchi – care juca deja acidentată la genunchi – a condus cu 30-0, şi 40-30 (minge de meci). Plíšková a câştigat două mingi, moment în care Eguchi n-a mai putut să continue, fiind scoasă cu targa de pe teren.

Pentru Kristýna Plíšková acesta este este primul titlu la simplu superior celor din circuitul ITF (la dublu are 3 titluri WTA alături de Karolina), iar punctele dobândite aici i-au permis să revină astăzi în top 100 WTA – locul 95 (clasamentul maxim al carierei: 83 WTA / aprilie 2016), a 7-a jucătoare din Cehia din prima sută. Eguchi a pogresat până pe 109 WTA.

Tabloul de Simplu – WTA 125k Dalian 2016

Iată turneele din circuitul WTA 125k din 2016 (Credit Info: wtatennis.com):

Mar 14
San Antonio 125K Series – San Antonio, TX, USA Misaki Doi
May 31 Bol Open Mandy Minella
Sep 06 Dalian Women’s Tennis Open – Dalian, China Kristýna Plíšková
Nov 07 EA Hua Hin WTA 125 Series presented by Singha  
Nov 14 Engie Open de Limoges  
Nov 14 OEC Taipei WTA Challenger  
Nov 21 HONOLULU

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.