După ce Simona Halep a dominat categoric primul set al întâlnirii cu Timea Babos din turul 3 al US Open 2016, jucând cel mai bun tenis al ei, luminos, agresiv, inteligent, în setul al 2-lea ea i-a permis adversarei sale să reintre în partidă, făcând pasul înapoi şi cedând controlul.

Setul decisiv a fost unul dramatic căci, datorită unui break în primul ghem, Babos a ajuns să conducă 3-1. De aici însă a început revenirea Simonei: 4-3, urmată de un ghem în care ea a ratat trei mingi de break pentru a se desprinde, pentru ca la 4-4 să salveze la rândul ei două mingi de break şi să închidă apoi partida în favoarea ei, după ce a întors şi ultimul ghem de la 15-40.

Marele merit al Simonei a constat în gestionarea finalului de partidă, când ea s-a adunat, s-a concentrat şi a reuşit să scape de energia negativă, agresând racheta, cu preţul unui avertisment.

Pentru calificarea în optimile de finală, unde o va întâlni pe Carla Suárez Navarro (Spania, 12 WTA, maxim al carierei: 6 WTA / februarie 2012) [11], Simona Halep va fi recompensată cu 240 de puncte WTA.

Simona Halep (5 WTA) [5] – Timea Babos (Ungaria, 34) [31] 6-1, 2-6, 6-4

Partida a durat 2h7′ (24’/42’/61).

(click pentru a mări imaginea. Credit Info: usopen.org)

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.