(navigaţi cu ajutorul săgeţilor sau al punctelor în slideshow)

Simona Halep a avut în optimile de finală a US Open 2016 o adversară de calibru, care şi astăzi şi-a dat măsura valorii. Dar Simona a ştiut să facă mai bine tot ce a făcut Carla Suárez Navarro în raliuri. Crosuri succesive urmate de lovituri în lung de linie reuşite, o apărare care a măcinat rezistenţa fizică a adversarei, contraatacuri la momentul potrivit.  Singurul capitol la care jucătoarea din Spania a fost superioară a fost jocul la fileu, dar Simona a avut – ca de obicei – inteligenţa necesară ca  s-o împiedice pe Suárez Navarro să se găsească prea des în această poziţie.
O victorie importantă pentru Simona Halep, muncită – a se vedea şi durata primul set, dominat clar pe tabela de marcaj, dar cu câteva ghemuri lungi – şi în care am văzut că Darren Cahill a făcut corecturile ce se impuneau după partida cu Timea Babos, iar eleva sa l-a ascultat întocmai.

Simona Halep (5 WTA) [5] – Carla Suárez Navarro (Spania, 12 WTA) 6-2, 7-5

Partida a durat 1h38′ (46’/52′).

(click pentru a mări imaginea. Credit Info: usopen.org)

Calificarea în sferturile de finală îi aduce Simonei Halep 430 de puncte WTA. În această fază a turneului ea o va întâlni pe învingătoarea din partida Serena Williams (SUA, 1) [1] – Yaroslava Shvedova (Kazahstan, 52), care se va disputa mai târziu.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.