Două seturi simetrice le-au trebuit lui Laura Siegemund şi lui Mate Pavic pentru prima lor victorie într-un turneu de Mare Şlem, indiferent de probă. Cei doi au învins în finala de dublu mixt a US Open 2016 perechea americană Vandeweghe / Ram, dar au trecut şi peste opoziţia publicului care şi-a susţinut cu ardoare favoriţii.
Mai interesant este că cei doi s-au înscris cu câteva ore înainte de termenul limită – luni 29 august, la prânz – iar Siegemund nu numai că nu-l cunoştea pe Pavic, dar nici nu auzise de el. Aşadar un fel de “blind date”, cum spune Laura cu mult umor. Mai mult, ea nici nu se simţea prea bine, aşa că se gândea să renunţe la mixt. Ceea ce nu i-a împiedicat să câştige turneul care a avut atâtea perechi puternice la start. O confirmare bună a zicalei “nu-i pentru cine se pregăteşte, ci pentru cine se nimereşte”.
Singura umbră din acest tablou idilic este că la dublu mixt neacordându-se puncte, ei nu sunt siguri că vor prinde tabloul probei la Australian Open 2017. Tabloul se alcătuieşte prin adunarea celui mai bun loc în clasament – simplu sau dublu – al partenerilor, astfel fiind acceptate 25 de perechi, restul de 7 fiind rezervate wild card-urilor.

Laura Siegemund (Germania, 62 WTA la dublu) / Mate Pavic (Croaţia, 36 ATP la dublu) – Coco Vandeweghe (19) / Rajeev Ram (20) [7] 6-4, 6-4

Partida a durat 1h16′ (36’/37′).

Tabloul de Dublu Mixt – US Open 2016

(Click pentru a mări imaginea. Credit Info: usopen.org)

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.