(Slideshow)

Karolina Plíšková – care nu o mai învinsese până acum pe jucătoarea americană – a reuşit să o domine pe Serena Williams în primul set: 2-0  la breakuri. Manşa a doua a fost echilibrată, cu două break-uri timpurii de fiecare parte, apoi s-a mers umăr la umăr până la ultimele două mingi ale tie-break-ului, care au devenit şi ultimele ale primei semifinale a US Open 2016.

Karolina Plíšková, proaspăt câştigătoare a turneului Premier 5 de la Cincinnati, avusese ca cea mai bună performanţă la un turneu de Mare Şlem turul 3 (R32) în trei rânduri – US Open 2014 şi Australian Open 2015 şi 2016.

După partidă, jucătoarea cu cei mai mulţi aşi serviţi în 2016 – după semifinală are 446 –  a declarat: “Ştiam că pot învinge pe oricine dacă-mi fac jocul.

Serena Williams, pe de altă parte, a respins explicaţia oboselii după meciul cu Simona Halep, dar a acuzat o accidentare la genunchi: “Am avut probleme serioase la genunchiul stâng. N-am fost obosită. Oboseala nu are nimic de-a face aici. Dacă aş fi fost obosită, ar trebui să mă apuc de altceva.

În finală, Karolina Plíšková o va întâlni pe Angelique Kerber.

La sfârşitul ştirii, declaraţia Karolinei Plíšková.

Karolina Plíšková (Cehia, 11) [10] – Serena Williams (SUA, 1) [1] 6-2, 7-6(5)

Partida a durat 1h25′ (56′ / 59′)

Statistica pe seturi:

(click pentru a mări imaginile. Credit Info: usopen.org)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.