(Slideshow)

Fiecare dintre cele 3 seturi ale întâlnirii din sferturile de finală ale US Open 2016 dintre Serena Williams şi Simona Halep a avut un moment crucial: în ghemul 6 al primului set, după ce făcuse break – prima dată când Serena şi-a pierdut serviciul la US Open 2016 – Simona nu şi l-a putut consolida după patru egalităţi şi apoi s-a văzut dominată până la finalul manşei; în manşa a doua Simona a făcut break în ghemul 3 (unul din punctele ghemului în clipul de la sfârşitul ştirii), apărat de data aceasta până la finalul setului, unul din cele mai bune din cariera ei şi primul pierdut de Serena în acest turneu; iar în primul ghem al setului trei Simona a ratat două mingi de break, permiţându-i adversarei sale să revină în meci şi să-l câştige.

Când Simona va reuşi să treacă peste momentele nefavorabile cu orice adversară pe care o va avea în faţă şi să întoarcă desfăşurarea jocului în favoarea sa, atunci calităţile excepţionale, pe care le-a arătat şi în acest meci din belşug, vor putea fi materializate în performanţe pe măsură şi aici mă gândesc la atât de doritul titlu de Mare Şlem. Şi mai cred că acest lucru se va întâmpla destul de curând ţinând cont de jocul foarte bun arătat de Simona la această ediţie a US Open.

Simona Halep va fi recompensată cu 430 de puncte WTA şi aşteaptă rezultatul în tuneu al Karolinei Plíšková pentru a vedea dacă îşi va păstra locul 5. Pentru ca acest lucru să se întâmple, Plíšková – care va fi următoarea adversară a lui Williams – nu trebuie să câştige turneul.

Serena Williams (1) [1] – Simona Halep (5) [5] 6-2, 4-6, 6-3

Partida a durat 2h14′ (33’/65’/36′).

Statistica pe seturi:

(Click pentru a mări imaginile. Credit Info: usopen.org)

(Slideshow)

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.