(Slideshow-uri)

Angelique Kerber a adăugat astăzi o nouă bijuterie în proaspăt dobândita coroană de regină a tenisului feminin. Ea a câştigat la US Open 2016 cel de-al doilea titlu de Mare Şlem al sezonului, după Australian Open 2016. Astfel, ea îşi consolidează poziţia de lider al tenisului feminin atât din punct de vedere al turneelor majore – Serena Williams, doar unul – cât şi al distanţei pe care o va pune între ea şi fostul lider mondial: 1680 de puncte în clasamentul WTA şi 750 de puncte în clasamentul sezonului 2016, “Road to Singapore”.

Titlul la US Open are o semnificaţe aparte pentru Angelique Kerber, aşa cum a spus-o chiar ea după finală: “Pentru mine totul a început aici, în 2011“, căci atunci ea atingea semifinalele, de pe poziţia 92, pe care o ocupa la începutul turneului.

Finala de azi noapte a fost una foarte echilibrată, cu Plíšková ţinând pasul până la 4-4 în setul decisiv, în care condusese cu 3-1. Dar Kerber a dominat clar finalul, nemaipierzând niciun punct în ultimele două ghemuri. De acum poate să înceapă sărbătoarea pentru Angelique!

Angelique Kerber (Germania, 2) [2] – Karolina Plíšková (Cehia, 11 WTA) 6-3, 4-6, 6-4

Partida a durat 2h7′ (40’/47’/40).

Statistica pe seturi (Galerie. Credit info: usopen.org):


Tabloul de Simplu Feminin – US Open 2016

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.