Într-o partidă în care ambele jucătoare au avut probleme de sănătate destul de severe – mai întâi Monica şi apoi Ana – s-au impus experienţa şi luciditatea net superioare ale celei dintâi. Cu un joc perfect adaptat stării sale fizice şi condiţiilor climaterice vitrege, adică scurtând pe cât posibil schimburile cu stopuri repetate, Monica Niculescu a mai demonstrat încă o dată că poate duce o luptă până la capăt indiferent de cât de rău se simte sau de ce se întâmplă în jurul ei. Ana Bogdan, pe de altă parte, la limita epuizării după 4 meciuri dure, nu a mai putut decât să lungească ghemurile, dovadă fiind durata partidei neobişnuit de mare la un asemenea scor.

Monica Niculescu (58 WTA ) – Ana Bogdan (116) [Q] 6-0, 6-1

Partida a durat 1h22′ (40’/42′)

(click pentru a mări imaginea. Credit Info: usopen.org)

Monica acumulează 130 de puncte WTA pentru calificarea în turul 3, cu 60 mai mult decât la ediţia precedentă şi se situează în clasamentul live în intervaul 53-66.

În turul 3, ea o va întâlni pe Caroline Wozniacki (Danemarca, 74 WTA, maxim al carierei: 1 WTA / 11 octombrie 2010, 26 de ani), care astăzi a învins-o pe favorita 9, Svetlana Kuznetsova (Rusia, 10) cu 6-4, 6-4, după 1h43′ (56’/47′).

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.