România U 16Andreea Priscăriu, Smaranda Corneanu, Mihaela Mărculescu – căpitan nejucător: Mircea Rădulescu

(click pentru a naviga în galerie. Credit Foto: www.tennisfoto. net)

După ce la sfârşitul de săptămână au trecut de faza preliminară a “European Summer Cups”, naţionalele U16 – Fete şi Băieţi (în aceeaşi componenţă ca la Turneele de calificare) – dispută în aceste zile Turneele Finale, care sunt şi criterii de calificare pentru competiţiile mondiale, “Junior Fed Cup”, respectiv  “Junior Davis Cup by BNP Paribas”. Vă reamintesc că România U14 Băieţi s-a calificat deja la Turneul Final “ITF World Junior Tennis”, competiţia mondială pentru această categorie de vârstă, care se dispută la Prostejov, Cehia.

  • la Turneul Final al Fetelor, care se desfăşoară la Budapesta, România U16 a pierdut în turul 1 meciul cu Rusia [cap de serie 1]: 0-3. Echipa Rusiei le are  în componenţă pe Anastasia Potapova, liderul mondial al junioarelor, recenta câştigătoare de la Wimbledon: 6-4, 6-0 cu Mihaela Mărculescu şi pe Olesya Pervushina (numărul 2 ITF, 608 WTA, cea care la Roland Garros o învingea pe Ioana Mincă în sferturile de finală, pentru a se opri în semifinale, ca şi la Wimbledon de altfel): 6-3, 6-0 cu Smaranda Corneanu. La dublu Varvara Gracheva / Olesya Pervushina – Mihaela Mărculescu / Smaranda Corneanu 6-1, 6-3.

Astăzi, în schimb, în turneul pentru locurile 5-8, a cărui miză este calificarea la Junior Fed Cup, asigurată de locul 5, România a învins Bulgaria cu 2-1. Mihaela Mărculescu – Gergana Topalova (293 ITF) 6-2, 7-5; Smaranda Corneanu – Rozalina Youseva 6-3, 5-7, 3-6 şi Smaranda Corneanu / Andreea Prisăcariu  – Gergana Topalova / Rozalina Youseva 6-1, 2-6, [10-7]

Aşadar, mâine de la ora 11.00, România va întâlni Belarus în meciul decisiv pentru calificarea la Junior Fed Cup.

  • La Turneul final al Băieţilor, care se desfăşoară la Le Touquet (Franţa), România U16 a pierdut atât în turul 1 cu Germania [4]: 0-3, cât şi în primul meci din turneul pentru locurile 5-8, cu Bulgaria [2]: 0-3, astfel că mâine jucătorii noştri vor întâlni echipa Austriei în meciul de clasement pentru locurile 7-8.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.