simona halep

Aşa cum vedem în fotografia postată acum câteva ore pe Instagram de Simona, ea este încadrată de Darren Cahill şi de “Gil”, căreia ea îi mulţumeşte “pentru excelenta săptămână de pregătire, care au făcut-o mai puternică”.

Este vorba de preparatorul fizic Gil Reyes (64 de ani), care a fost membru al echipei lui Andre Agassi din 1989 până la retragerea acestuia în 2006 şi care are meritul incontestabil pentru longevitatea carierei – la un nivel înalt – a legendarului tenismen. În acest grup el şi-a intersectat drumul carierei cu Darren Cahill, care a fost antrenorul lui Andre Agassi (2002-2006). Apoi, după retragerea lui Agassi, Gil Rejes şi-a continuat activitatea la centrul său de pregătire, “Gil Reyes Fitness Center” din Las Vegas. El are un parteneriat cu firma Adidas în cadrul programului “Adidas Player Development”. Astfel şi-a continuat colaborarea cu Darren Cahill, multă vreme şi el membru al acestui program (video mai jos) şi s-a ocupat de-a lungul timpului de numeroşi tenismeni, printre care Fernando Verdasco (care i-a atribuit lui Gil Reyes meritul principal pentru semifinala de la Australian Open 2009), Sania Mirza sau Sam Querrey, dar şi de Sorana Cîrstea (video – de la o şedinţă de pregătire a Soranei cu Reyes – mai jos).

Gil Reyes a fost mai mult decât un preparator fizic pentru Andre Agassi, cei doi au devenit în timp buni prieteni, fiul lui Agassi purtând numele Jaden Gil.

Unul din legendarele programe de antrenament ale lui Reyes este cel compus din două ore de antrenament pe teren, urmat de două ore de ridicări de greutăţi şi care se încheie cu o serie de sprinturi pe un deal de 292 m, alintat “Magic Mountain”.

Iată şi exerciţiile specifice detaliate pe care le parcurgea Andre Agassi sub îndrumarea lui Gil Reyes, publicate de revista “Men’s Health”.

Concluzia este evidentă: Simona a fost pe mâini (mai mult decât) bune în această săptămână de pregătire.

 


 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.