Meciul din turul 1 (R56) al turneului WTA Premier 5 “Rogers Cup” a început sub auspiciile cele mai nafavorabile pentru Monica Niculescu, cu un serviciu 1 practic inexistent şi cu cel de-al doilea mereu atacat cu succes de Jelena Ostapenko, cu foarte multe erori neforţate, astel că lucrurile păreau că se îndreaptă spre un deznodământ nefavorabil.
Condusă cu 6-3, 3-0 şi mai apoi 5-4 (30 egal), Monica ne-a arătat – a câtă oară oare? – ce putere de luptă şi ce mental excepţional are, căci brusc, cursul partidei s-a inversat complet – până atunci Monica îşi făcuse doar o singură dată serviciul, din acel moment şi până la sfârşit, a fost rândul Jelenei să şi-l facă numai o dată. Serviciul jucătoarei noastre s-a îmbunătăţit mult, slice-urile şi stop-urile rămâneau îngropate în terenul lui Ostapenko, mingile lungi loveau cu precizie tuşele. Şi pe măsura ce jocul Monicăi creştea, cel al lui Ostapenko se prăbuşea. Letonei nu-i venea parcă să creadă că ceea ce i se întâmplă este adevărat şi de aici greşelile se adunau nemilos în dreptul ei.

După o serie de 8 (opt) ghemuri consecutive, Monica a mai pierdut un ghem, ratând şi o minge de meci la 5-0, pentru ca imediat însă, să-şi adjudece o victorie atât de frumoasă, care sperăm că va marca şi ieşirea din pasa nefavorabilă în care se afla.

Monica Niculescu (61 WTA) – Jelena Ostapenko (Letonia, 40 WTA) 3-6, 7-5, 6-1

Partida a durat 2h14′.

În turul 2 (R32), Monica Niculescu o va întâlni pe Agnieszka Radwanska (Polonia, 4 WTA, maxim al carierei 2 WTA / 9 iulie 2012, 27 de ani) [4], care în primul tur a avut BYE.

Pentru calificarea în turul 2, Monica va fi recompensată cu 60 de puncte WTA.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.