(click pentru a naviga în galerie. Credit Foto: Facebook “BRD Bucharest Open”)

Sigur că jocul Simonei din semifinala de astăzi poate fi criticat din mai multe puncte de vedere: serviciul ezitant, lipsa venirilor la fileu, puţine ruperi de ritm, dar toate acestea pălesc în faţa câştigului pe care îl consider definitiv dobândit, cel al forţei mentale pe care ea îl arată în fiecare partidă. Simona nu a renunţat astăzi nicio clipă la luptă în faţa unei Vania King, îndârjită şi agăţându-se de fiecare minge, cu o ştiinţă a jocului şi o experienţă aflate la cote înalte, cu lucruri de demonstrat în circuit, ca orice marea speranţă ce nu a confirmat decât parţial.

Mai vreau să subliniez dorinţa Simonei Halep de a onora publicul propriu, venit să o vadă şi să o susţină, prin calificarea în finala unui turneu de categorie International, cel mai jos în ierarhia WTA.

Aceaste trăsături mentale şi morale ale Simonei mi se par de fapt cele mai importante, căci restul aspectelor tehnice şi tactice sunt remediabile şi au fost deja parţial corectate. Va mai dura până ele vor deveni o a doua natură a ei, ca să-l citez pe Darren Cahill, adică până când Simona va avea consistenţa, necesară şi dorită, de-a lungul unui întreg turneu. Dar odată inoculată dorinţa de a câştiga şi motivaţia în orice circumstanţe, lucrurile nu pot merge decât înspre bine.

În semifinala de astăzi de la “BRD Bucharest Open”:

Simona Halep (5 WTA) [1] – Vania King (SUA, 144 WTA, maxim al carierei: 50 WTA / noiembrie 2006, 27 de ani) 6-7(3), 6-4, 6-3

Partida a durat 2h10′.

În finala turneului, Simona Halep o va întâlni pe Anastsija Sevastova (Letonia, 66 WTA, maxim al carierei: 36 WTA / ianuarie 2011, 26 de ani) [7], care astăzi a învins-o în semifinale pe Laura Siegemund (Germania, 43) [4] cu 6-3, 6-2 în 1h17′.

Simona Halep a acumulat până acum la turneul bucureştean 180 de puncte WTA.

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.