Ce prim set bun a făcut astăzi, în primul tur al “BRD Bucharest Open”, Ioana Mincă, proaspăt sfert-finalista turneelor de junioare de la Roland Garros şi Wimbledon la primul ei meci într-un turneu WTA din carieră!

Cu o maturitate în joc foarte apropiată de nivelul din circuitul mare, cu o paletă de lovituri foarte largă, cu o alternanţă excelentă între forţă şi tehnică, Ioana Mincă a reuşit să joace de la egal la egal cu mult mai experimentata Patricia Ţig şi să aibă la 6-5, trei mingi de set. Toate salvate însă de Patricia, care apoi şi-a adjudecat tie-break-ul. Să admitem însă că jocul bun al Ioanei a fost facilitat de prestaţia slabă a Patriciei, de nerecunoscut în multe momente din prima manşă, situaţie care nu scade însă cu nimic din meritele junioarei de 17 ani, căci slăbiciunea temporară a adversarei face parte din datele unei partide şi ea trebuie exploatată.

Singura critică ce i se poate aduce Ioanei Mincă este fragilitatea psihică, enervările de după fiecare punct pierdut afectându-i în mod clar prestaţia în ansamblu. Dacă va învăţa – sau va fi învăţată – să-şi stăpânească emoţiile şi să elimine energia negativă din timpul jocului, viitorul carierei ei va fi cu siguranţă unul luminos.

În setul 2, afectată, frustrată de ratarea din prima manşă, Ioana s-a văzut condusă repede cu 4-1 şi pe fondul unei îmbunătăţiri vizibile în jocul Patriciei, care şi-a diminuat numărul greşlilor neforţate. Revenirea Ioanei dela 1-4, la 3-4 a fost una tardivă, dar avem speranţa că această experienţă îi va fi folositoare şi cariera ei va primi un imbold semnificativ.

Patricia Ţig (99) – Ioana Mincă (-) [WC] 7-6(5), 6-3

Partida a durat 1h57′.

(click pentru a mări imaginea. Credit Info: wtatennis.com)

În urma victoriei de astăzi, Patricia Ţig acumulează 30 de puncte WTA, la fel ca la ediţia precedentă a turneului.

În optimile de finală, Patricia o va întâlni pe învingătoarea din partida Gabriela RuseAnastasija Sevastova, care a început deja.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.