(click pentru a naviga în galerie. Credit Foto: Facebook “BRD Bucharest Open” & Instagram)

Regalul pe care ni-l oferă astăzi jucătoarele românce pe “terenul central” de la Arenele BNR a fost deschis de partida contând pentru turul 1 a turneului WTA International “BRD Bucharest Open”:

Monica Niculescu (53 WTA) [5] – Andreea Mitu (152) 6-2, 6-4

Partida a durat 1h29′.

(click pentru a mări imaginea. Credit Info: wtatennis.com)

Meciul a fost fost unul plăcut ochiului, antrenant, de un bun nivel tehnic.

Dacă în primul set, Monica a dominat clar, în setul 2, Andreea a echilibrat partida, cu atacuri frumoase, veniri la fileu, un joc variat, facilitat şi de o uşoară stare de oboseală a Monicăi. Dar loviturile puternice ale Andreei, întreaga construcţie pe care părea că o dezvoltă au fost sabordate de propriile greşeli, într-un număr atât de mare încât  înţelegem rezultatele ei modeste din ultima vreme. Acum, alături de noua ei echipă – antrenor: Victor Crivoi (în dreapta fotografiei de mai jos) – sperăm ca toate aceste neajunsuri – ce s-a întâmplat oare cu serviciul Andreei? – să fie remediate.

Să nu uităm să subliniem ca de fiecare dată puterea de luptă a Monicăi, precum şi ştiinţa atât de profundă a jocului ei, sprijinită din plin de mijloace ei tehnice tradiţionale, slice-ul şi drop-shot-ul, atât de plăcute ochiului, dar şi atât de eficiente, mai ales în condiţii de joc atât de dificile.

Monica acumulează în urma acestei victorii 30 de puncte WTA. La ediţia trecută a turneului, ea a ajuns până în semifinale.

În optimi, Monica Niculescu o va întâlni pe Polona Hercog (Slovenia, 84 WTA, clasament maxim: 35 / septembrie 2011, 25 de ani), care în primul tur a trecut de bulgăroaica Sesil Karatantcheva (206 WTA) cu 6-1, 2-6, 6-2 în 1h43′.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.