(click pe imagine, pentru a naviga în galerie. Credit Foto: Facebook “BRD Bucharest Open”)

Astăzi, la turneul WTA International “BRD Bucharest Open” vor evolua cele două jucătoare românce rămase pe tabloul de simplu, Simona Halep şi Patricia Ţig, precum şi Andreea Mitu în proba de dublu.

  • în a doua partidă din sesiunea ce începe la ora 14.00 pe “terenul central”, aşadar în jurul orei 15.30, meci contând pentru optimile de finală:

Patricia Ţig (100 WTA) – Anastasija Sevastova (Letonia, 66, maxim al carierei: 36 WTA / ianuarie 2011, 25 de ani) [7]

Patricia şi Anstasija vor juca pentru prima dată una împotriva celeilalte.

Sevastova a început anul pe locul 110 WTA şi a progresat până pe poziţia actuală, în urma a două turnee foarte bune, rezultate concretizate prin poziţia 67 în clasamentul sezonului 2016, “Road to Singapore”.
Cele două rezultate la care mă refer sunt finalele de la WTA Mallorca, după victorii la Bouchard (47) şi Jankovic (25) şi ITF 100.000 USD Trnava. În rest, are sferturi la Istanbul – victorie la Johanna Larsson (69) şi în Taiwan, la care se poate adăuga turul 2 de la Australian Open, după calificări.

  • în continuarea programului de pe “terenul central”, dar nu mai devreme de 18.30, meci contând pentru optimile de finală:

Simona Halep (5) [1] – Isabella Shinikova (Bulgaria, 156, aflată la cel mai bun clasament al carierei) [Q]

Cele două jucătoare nu s-au mai întâlnit până acum.

Shinikova a progresat serios în 2016, pe care l-a început pe locul 330. Ocupă locul 113 în clasamentul sezonului, datorită a 6 victorii de turneu în circuitul ITF (4 de 25.000 USD şi 2 de 10.000 USD). În circuitul WTA a jucat în calificări la Katowice – încununate de succes, eliminată apoi de Cornet în turul 1, Stuttgart şi s’-Hertogenbosch, unde a eşuat. Astfel că optimile de la Bucureşti sunt cea mai bună performanţă a anului pentru Isabella.

  • pe terenul 2, “Grandstand”, în cea de-a doua partidă, în jurul orei 15.30, meci contând pentru sferturile de finală:

Andreea Mitu (83 WTA la dublu) / Alicja Rosolska (Polonia, 82) [3] – Jessica Moore (Australia, 121) / Varatchaya Wongteanchai (Tailanda, 95)

 

 Ordinea de joc de Joi 14.07 – WTA Bucureşti

 Tablou principal de simplu – WTA Bucureşti

Tabloul principal de dublu – WTA Bucureşti

 

 

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.