În sferturile de finală ale turneului de Mare Şlem de la Wimbledon:

Angelique Kerber (4) [4] – Simona Halep (5) [5] 7-5, 7-6(2)

Partida a durat 1h30′.

(click pentru a mări imaginea. Credit Info: wimbledon.com)

Aşa cum o arată şi scorul, partida a fost una echilibrată, de înaltă ţinută tehnică, cu foarte multe schimburi spectaculoase, în care ambele jucătoare şi-au arătat ştiinţa tenisului. Diferenţa s-a făcut în serviciul mai bun al lui Kerber şi prin faptul că ea a fost cea care a dominat, a intrat mai mult în teren obligând-o pe Simona la defensivă şi contraatac. Or, astăzi aceasta nu a mai fost suficient, împotriva lui Kerber era nevoie şi de lovituri câştigătoare pe atac, capitol la care Simona a înregistrat nereuşite. Nu multe, dar suficiente ca balanţa să se încline decisiv în favoarea jucătoarei din Germania.

Una peste alta, un turneu bun al Simonei, cu un mare câştig la capitolul mental, atitudine de luptă pe întreaga durată a competiţiei, fără scăderi de concentrare şi asta mi se pare cel mai important privind către viitor, căci aspectele jocului încă deficitare pot fi cu siguranţă corectate.

De asemenea, cele 430 de puncte WTA dobândite sunt desigur preţioase atât pentru păstrarea locului din clasamentul WTA, cât şi în ce priveşte rămânerea în competiţie pentru Turneul Campioanelor de la Sinagapore.

După partidă, Simona a răspuns întrebării: “Se pare că Angie a reuşit să fie mult mai agresivă decât tine astăzi. Ai fost de multe ori blocată în spatele linei de fund“, următoarele: “Cred că am jucat bine când a trebuit să-i returnez serviciul. Dar atunci când serveam, am făcut pasul înapoi. Am lăsat-o să-şi facă jocul să domine. Cea mai mare nereuşită a mea astăzi, cred că a fost că n-am jucat atât de bine la serviciu pe cât am făcut-o la retur.  E singurul lucru la care mă gândesc acum.”

declaration simona halep

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.