(click pentru a naviga în galerie. Credit Foto: wimbledon.com)

Făcând pereche pentru prima dată în carieră la Wimbledon 2016, Henri Kontinen şi Heather Watson au creat istorie pentru ei şi pentru ţările lor. Pentru ei: fiecare sunt la primul primul lor turneu de Mare Şlem câştigat, iar pentru ţările lor: Henri Kontinen a adus primul titlu de Mare Şlem Finlandei, iar Heather Watson pe primul la feminin pentru Marea Britanie, de la Jo Durie în 1987 (tot la dublu mixt, alături de compatriotul ei, Jérémy Bates).

Altfel, Kontinen are 8 titluri la dublu în circuitul ATP – două în 2016, alături de noul său partener John Peers: Brisbane şi München, iar Watson, 3 de simplu – unul în 2016: Monterrey şi 3 de dublu, aşa că surpriza rămâne că cei doi au depăşit cu mare uşurinţă lipsa de omogenitate. Totuşi trebuie subliniat că Henri şi Heather au câştigat titlul cu doar cu 4 partide disputate pe un tablou de 64 de perechi, căci în primele două tururi adversarii lor nu s-au prezentat – inclusiv favoriţii 2 Soares / Vesnina. Dar în turul 3 Kontinenn / Watson i-au învins pe Paes / Hingis [6].

Pentru Heather Watson, acest titlu este cea mai bună alinare posibilă pentru drama din primul tur, când a pierdut la Annika Beck după ce a ratat 3 mingi de meci şi a mai şi fost amendată după partidă cu 12.000 USD pentru abuzarea rachetei.

De asemenea Heather Watson a adus cel de-al doilea titlu al zilei pentru Marea Britanie, după victoria lui Andy Murray din finala de simplu masculin.

În finala de ieri:

Henri Kontinen (35 ATP la dublu) / Heather Watson (119 WTA la dublu) – Robert Farah (Columbia, 28) / Anna-Lena Groenefeld (Germania, 27) 7-6(5), 6-4

Partida a durat 1h27′.

(click pentru a mări imaginea. Credit Info: wimbledon.com)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.