Astăzi, la turneul WTA Premier 5 “Internazionali BNL d’Italia” care se desfăşoară la Roma:

  • în optimile de finală la simplu, în primul meci al sesiunii de pe terenul 1 (a patra arenă de tenis de la Foro Italico), de la ora 12.00:

Irina Begu (35) – Daria Kasatkina (Rusia, 33, maxim al carierei 32/ aprilie 2016)

Cele două jucătoare s-au mai întâlnit o dată, când Kasatkina a câştigat la Moscova 2015 (hard / R16): 6-3, 3-6, 6-3.

Kasatkina a început anul pe locul 72 WTA şi a avut un palmares victorii – înfrângeri 17-10, materializat într-un excelent loc 23 în clasamentul “Road to Singapore”. După tur 3 la Australian Open (cu victorie la Schmiedlova), ea a făcut semifinale la St. Petersburg (cu victorii la Siegemund şi Cibulkova), dar mai ales sferturi de finală la Indian Wells (inclusiv o victorie la Bacsinszky) dar şi la Charleston. La Auckland, a trecut un tur, cu victorie la Venus Williams. În rest, eliminări timpurii – săptămâna trecută, Patricia Ţig la Madrid. Cele mai preţioase victorii sunt cele pe care le-am enumerat, celelalte succese sunt la jucătoare din a doua jumătate a top 100 şi din afara acestuia.

  • în optimile de finală ale probei de dublu, în al treilea meci de pe terenul 2 şi după odihna cuvenită Irinei Begu, adică după ora 15.00:

Irina Begu (41) / Monica Niculescu (30) – Yung-Jan Chan (Taipei, 7) / Anna-Lena Groenefeld (Germania, 26) [6]

Cele două perechi nu s-au mai întâlnit până acum. În acest dublu de conjunctură, Yung-Jan Chan este jumătatea redutabilei perechi pe care o face cu sora ei, Hao Ching (locul 3 în Road to Singapore 2016 la dublu). Groenefeld ocupă locul 19 în clasamentul sezonului, alături de Coco Vandeweghe.

Ordinea de joc de astăzi de la Madrid

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.