Cel de-al doilea tur al turneului Masters 1000 “Internazionali BNL d’Italia” de la Roma nu a oferit nici el surprize majore, astfel că am urmărit cu interes victoria cu două seturi în prelungiri a lui Novak Djokovic sau atacul din finalul setului 2 lui Alexander Zverev – blocat însă şi acesta, ca şi strădania lui Stephane Robert –  la Roger Federer. Dar nici primul cap de serie, nici cel de-al treilea nu au fost cu adevărat în pericol.

Totuşi, 2 capi de serie au fost eliminaţi, rezultatele neputând fi însă catalogate drept surprize, dacă ţinema seama de context:

Nick Kyrgios (Australia, 20) – Milos Raonic (Canada, 10) [10] 7-6(5), 6-3 în 1h27′

Pentru Kyrgios, aceasta este a 5-a victorie la un jucător din top 10 ATP în acest sezon, iar palmaresul său de 5-4 cu jucătorii de elită este al doilea după cel al lui Djokovic (12-0). De luni, Kyrgios are asigurat un nou maxim al carierei: 19 ATP.

Jérémy Chardy (Franţa, 32) –  Roberto Bautista Agut (Spania, 17) [15] 7-6(6), 6-4

Astfel că  – dacă îi adăugăm şi pe Gaël Monfils [14], eliminat în prima zi, pe Kevin Anderson (Africa de Sud, 19) [16], eliminat ieri de argentinianul Juan Monaco şi de Jo-Wilfried Tsonga, retras înainte de start (întindere) – doar 5 capi de serie nu au reuşit să atingă optimile de finală, situaţie inversată faţă de turneul WTA.

Tablourile ATP actualizate

Ordinea de joc de astăzi, de la Roma

Jérémy Chardy
Jérémy Chardy

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.