begu-niculescu wuhan
Irina Begu / Monica Niculescu

Trei jucătoare românce vor evolua astăzi la turneul WTA Premier Mandatory – cu premii în valoare de 5.300.951 USD – “Mutua Open Madrid”:

  • În runda finală a calificărilor, în al treilea meci al sesiunii ce începe ora 11.30 pe terenul 5, aşadar după 14.30:

Patricia Ţig (134) – Maria Sakkari (Grecia, 118 WTA, aflată la ce mai bun clasament al carierei, 20 de ani)

Cele două jucătoare nu s-au întâlnit până acum.

Mai întâi trebuie evidenţiat faptul că datorită celor 20 de puncte doândite după prima victorie de la Madrid, Patricia Ţig a avansat deja cu două locuri în clasamentul live, având asigurată poziţia 132.

Maria Sakkari a învins-o surprinzător în primul tur al calificărilor pe favorita 3 a acestei faze Julia Görges (57) cu 7-6(4), 7-5 în 2h8′.

Sakkari a progresat în 2016, de pe 188 WTA până la poziţia actuală, datorită faptului că la Australian Open, venită din calificări a mai trecut un tur pe tabloul principal, datorită turneului bun făcut la Istanbul săptămâna trecută – calificări şi apoi până în sferturi de finală, dar şi a calificărilor pe tabloul principal la Acapulco, şi – mai ales – la Miami. De asemenea, ea făcut o semifinală la Osprey (ITF 50.000 USD). Sakkari a întâlnit şi două jucătoare românce în 2016: 1-6, 3-6 cu Irina Begu şi 7-5, 6-1 cu Cristina Dinu.

  • Între timp s-a tras la sorţi şi tabloul de dublu – 28 de perechi / 4 capi de serie cu BYE în primul tur, unde vom fi reprezentaţi de perechea Irina Begu / Monica Niculescu. Ele vor juca astăzi în primul tur, fiind programte în al 4-lea meci de pe terenul 7 (sesiunea începe tot la 11.30), aşadar în jurul orei 16.00, vom avea partida:

Irina Begu (31) / Monica Niculescu (30) – Chia-Jung Chuang (Taipei, 35) / Darija Jurak (Croaţia, 49)

Învingătoarele din această partidă sunt aşteptate în optimi de capii de serie 1, Martina Hingis / Sania Mirza.

Tabloul de Dublu WTA de la Madrid

Ordinea de joc de astăzi de la Madrid

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.