Semifinalele turneului WTA Premier “Volvo Car Open” – cu premii în valoare de 753.000 USD – de la Charleston au oferit învingătoare neaşteptate.

Astfel, în primul meci, deţinătoarea titlul, favorita 1 şi numărul 2 mondial Angelique Kerber s-a retras la scorul 6-1, 3-0 pentru Sloane Stephens (25) [7]. Kerber a acuzat o viroză, care, după spusele ei, începuse să se manifeste încă de la încălzirea din dimineaţa meciului (VIDEO mai jos).
Pentru Stephens aceasta este a 4-a finală din carieră – prima pe zgură – pe celelalte trei ea câştigându-le şi ce este mai interesant că două din ele au fost în 2016: Auckland în ianuarie, şi Acapulco în februarie. Lor li se adaugă Washington 2015. Va fi 2016 anul consacrării definitive al lui Sloane Stephens?

Cealaltă finalistă este Elena Vesnina (85 WTA), venită din calificări, 6-4, 4-6, 6-2 în semifinala cu Sara Errani (20) [5], după 2h18′ de joc. Este pentru prima dată în istoria de 44 de ani a turneului de la Charleston când o jucătoare venită din calificări joacă finala. După un 2015 catastrofal, cu 13 eliminări în primul tur, Elena Vesnina (29 de ani) a început sezonul de pe locul 111 WTA şi a reuşit sferturi de finală la Doha (venită din calificări), tur 2 la Miami (tot din calificări) şi după meciul de ieri este sigură de poziţia 51. Va fi a 9-a finală a carierei pentru Vesnina, două din ele fiind încununate de succes: Hobart şi Eastbourne, ambele în 2013, an în care Elena îşi atingea de altfel maximul carierei: 21 WTA. În 2011, Vesnina juca finala de la Charleston, pe care o pierdea la Caroline Wozniacki.

La acel Hobart 2013, Elena Vesnina o învingea în semifinale pe Sloane Stephens în singura lor întâlnire de până acum cu 6-2, 6-2.

(Click pe foto pentru a intra în galerie. Credit Foto paginile de Facebook şi Twitter ale “Volvo Car Open”)

Finala de dublu va fi şi ea una interesantă:

Bethanie Mattek-Sands (3) / Lucie Safarova (5) [1] – Caroline Garcia (15) / Kristina Mladenovic (10)

Programul de astăzi de la Charleston


 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.