daiana negreanu1

(Click pe foto pentru a naviga în galerie. Credit Foto: Arhiva personală a Daianei)

Daiana Negreanu continuă să joace în circuitul ITF şi o face bine. Chiar săptămâna trecută ea s-a calificat în finala probei de dublu a turneului ITF din Antalya, unde din păcate, nu a putut evolua, căci partenera ei a fost indisponibilă.

Dar de curând Daiana a abordat şi o altă direcţie în cariera ei. Având şi un bagaj de cunoştinţe bogat în domeniul comunicării din perioada în care a studiat în SUA, Daiana a fost aleasă de către GSA (Global Systemic Activation) să organizeze şi să promoveze evenimente, dar şi să participe la crearea de video-uri şi de material documentar pentru a promova această tehnologie inovativă.

Daiana ne-a detaliat în câteva cuvinte despre ce tratează sistemul GSA, proiectul – de fapt munca de 28 de ani – a antrenorului ei, Javier Capitaine:

GSA este un concept revoluţionar. În esenţă, GSA este o abordare metodologică sistemică integrată pentru proiectarea, implementarea şi gestionarea proceselor de învăţare şi antrenament de la începători până la sportivi de înaltă performanţă. Se adresează tuturor persoanelor care sunt răspunzătoare de diferitele procese educaţionale pentru toate grupele ţintă, fie ele cu caracter sportiv sau nu şi care doresc să capete abilităţi în proiectări, executări şi gestiuni de procese transformaţionale prin intermediul unei abordări sistemice. Rolul meu este să formez şi să conduc echipe răspunzătoare de organizarea evenimentelor din cadrul GSA, cu standarde de înaltă performanţă. Este o provocare destul de mare ţinând cont de faptul că încă voi participa la turnee, dar sunt dispusă să învăţ. Pentru mine a fost dintotdeauna foarte important să fac şi altceva pe lângă tenis, de aceea am şi plecat la studii în America. Acum am ocazia să combin ceea ce am învăţat în timpul facultăţii cu ceea ce m-a învăţat tenisul de performanţă, pe care îl iubesc atât de mult. Pe website veţi gasi mai multe informaţii despre ceea ce oferă exact GSA. Este o muncă minuţioasă, de peste 20 de ani, care se naşte din îmbinarea cunoştinţelor ancestrale din Bushido japonez, Yoga din India şi din vechea şcoală sovietică, cu metodologiile moderne aplicate în pregatirea forţelor speciale, MMA şi care sunt bazate pe ultimele cunoştinţe din neuroştiinţă. Consider că este important să precizez că sportivi olimpici şi de înaltă clasă mondială din diferite discipline, înot, triatlon, judo, MMA şi windsurf, dar şi tenismeni ca Nalbandian, Coria, Ferrero, Dimitrov, Sharapova, Almagro, Tipsarevic si Fognini, au lucrat sub principiile acestei metodologii inovatoare, care nu mai foloseşte fracţionarea abordărilor clasice (partea fizică, tehnică, mentală), ci consideră fiinţele umane ca fiind “deschise design-ului” într-o unitate integrată indivizibilă de a acţiona, gândi şi simţi.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.