Azi noapte s-au decis adversarele din semifinalele turneului WTA Premier Mandatory de la Miami ale perechii Monica Niculescu / Margarita Gasparyan. Acestea sunt – conform aşteptărilor – capii de serie 4, Timea Babos (Ungaria, 13) / Yaroslava Shvedova (Kazahstan, 4) care le-au învins în sferturile de finală pe ucrainencele Kateryna Bondarenko / Olga Savchuk cu 6-2, 6-4 în 1h6′.

Cele două perechi nu s-au mai întâlnit până acum.

Shvedova şi Babos sunt redutabile jucătoare de dublu, aşa cum o indică de altfel şi clasamentele lor, dar anul acesta nu au avut rezultate foarte bune – separat, căci nu au jucat împreună: Yaroslava Shvedova – care are 12 titluri WTA la dublu câştigate în carieră, din care două de Mare Şlem (Wimbledon 2010 şi US Open 2010) – are drept cea mai bună performanţă în 2016 semifinala de la Sydney, alături de Raluca Olaru, în rest ea nereuşind să lege două victorii consecutive la niciun turneu. Timea Babos – cu 10 titluri în carieră şi o finală la Wimbledon 2014 – are în 2016 o semifinală la Dubai şi un sfert de finală la Doha, ambele alături  de Julia Görges şi ambele după două victorii în turneele respective.

Aşadar, parteneriatul în formula de la Miami este cel mai reuşit pentru fiecare dintre ele în acest an. Împreună, Babos / Shvedova au un titlu la Tashkent 2013.

Meciul se va disputa mâine.

svedova babos
Shvedova / Babos la Tashkent 2013

 

 LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.