Finala “Malaysian Open” – turneul WTA International cu premii de 226.750 USD disputat la Kuala Lumpur – a fost una dramatică, al cărui suspans a fost sporit şi de ploaia ce a întrerupt setul decisiv, la un moment dat punându-se problema ca partida să fie amânată pentru mâine.

Eugenie Bouchard, care nu câştigase niciodată din trei încercări în faţa Elinei Svitolina părea ca va întrerupe această serie nefastă, când conducea cu 1-0 la seturi şi 4-2. Dar cu o serie de 4 ghemuri consecutive, Elina a echilibrat situaţia la seturi. În decisiv, a fost rândul lui Eugenie să revină de la 1-3 la 5-4 şi serviciul. Ghem de serviciu pe care l-a pierdut însă la 0. A urmat o ultimă oportunitate al lui Bouchard la 5-5, când Svitolina a salvat o minge de break, pentru a încheia – la miezul nopţii – victorioasă finala.

Aceasta este cea de-a patra victorie de turneu pentru ucraineanca în vârstă de 21 de ani, situată încă pe locul 19 WTA, dar care de mâine va urca pe 14. Eugenie are acum un palmares al finalelor de 1-5 (una din cele pierdute este la Wimbledon 2014) şi va urca în clasament de pe 52 pe 42 WTA.

Rezultatul finalei de simplu a fost:

Elina Svitolina [2, WC] – Eugenie Bouchard [6] 6-7(5), 6-4, 7-5 într-o partidă care a durat 2h53′.

Iar al celei de dublu:

Vartachaya Wongteanchai (Tailanda) / Zhaoxuan Yang (China) – Chen Liang / Yafan Wang (ambele China) [1] 4-6, 6-4, [10-7]

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.