serena williams

Finala ediţiei 2016 a turneului WTA Premier Mandatory BNP Paribas de la Indian Wells va fi:

Serena Williams – Victoria Azarenka

Serena Williams va încerca să obţină ceea ce nimeni nu a reuşit – în circuitul WTA – să câştige turneul de la Indian Wells pentru a treia oară. Primele două victorii au fost în 1999, în finala cu Steffi Graf şi 2001 în cea cu Kim Cljsters. Între 2012 şi 2014 Serena a boicotat turneul

Victoria Azarenka a câştigat aici în 2012, după finala cu Maria Sharapova.

Până acum, Serena Williams a câştigat 69 de titluri WTA la simplu, iar Victoria Azarenka 18. Palmaresul direct între cele două jucătoare este 17-3 pentru Serena.

În semifinalale turneului s-au înregistrat următoare le rezultate:

Serena Williams (1) [1] – Agnieszka Radwanska (3) [3] 6-4, 7-6(1) în 1h35′

Aga şi-a vândut scump pielea şi a condus cu 4-3 în primul set, iar în al doilea a revenit de la 0-3 pentru a duce setul în tie-break, dar asta a fost tot ce a putut să facă în faţa Serenei.

Victoria Azarenka (15) [13] – Karolina Plíšková (19) [18] 7-6(1), 1-6, 6-2 în 2h5′

Aici lucrurile au fost mult mai animate. Precizia şi forţa loviturilor Pliskovei din primele două seturi au pus-o serios în pericol pe Azarenka. Din fericire pentru ea, Vica a reuşit să revină în primul set de la 3-5 salvând şi două mingi de set la 4-5, căci pericolul ar fi fost enorm dacă ne uităm la scorul celui de-al doilea set. În decisiv însă lucrurile s-au schimbat şi Plíšková nu s-a mai putut opune marşului Victoriei Azarenka spre finală.

 

 

Credit Foto: BNP Paribas Open

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.