În cadrul partidei Cipru – Andorra, contând pentru zona Europa – Africa a Grupei a III-a a Cupei Davis – sau altfel spus a IV-a divizie, Marcos Baghdatis (39 ATP) l-a învins cu  6-2, 6-0 pe Jean-Baptiste Poux-Gautier, obţinând astfel a 34-a victorie consecutivă în această competiţie, adică un nou record din toate timpurile la acest capitol. Vechiul record – de 33 de victorii consecutive – îi aparţinea lui Bjön Borg.

Desigur, nivelul la care au fost obţinute cele două performanţe este unul disproporţionat, în favoarea lui Borg, care a fost inclusiv câştigător al competiţiei cu Suedia în 1975, dar un record rămâne un record şi ataşamentul lui Baghdatis pentru “naţionala” Ciprului este unul demn de toată admiraţia. De când a debutat la 14 ani în Cupa Davis, Marcos a jucat 76 de partide, cu un palmares de 63-13.

Chiar şi în această ediţie, Baghdatis nu a considerat că este sub demnitatea lui să joace cu adversari de genul celui menţionat mai sus, care în baza de date ATP este considerat retras şi ale cărui maxime al carierei au fost 1097 ATP la simplu şi 852 ATP la dublu în 2002.

Bjön Borg
Bjön Borg

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.