În prima jumătate a săptămânii, Circuitul ITF al seniorilor – deşi nu cu atâtea participări româneşti ca de obicei – ne-a oferit câteva surprize foarte plăcute.

Cea mai importantă performanţă este fără doar şi poate cea a lui Bogdan Borza (1305 ATP) la turneul Futures, cu premii de 10.000 USD, de la Porec, Croaţia. După ce a trecut patru tururi de calificări, Bogdan l-a eliminat în turul 1 al tabloului principal pe favoritul 1, italianul Riccardo Bellotti (273 ATP)! Victorie confirmată astăzi, în turul 2, când Bogdan a trecut de croatul Nino Serdarusic (738). În sferturile de finală, el îl va întâlni pe cehul Zdenek Kolar (554), iar Vasile Antonescu pe spaniolul Jaume Munar [7].

Bogdan Borza este născut la Cugir, pe 5 aprilie 1997. La Juniori el a înregistrat un maxim al carierei 75 ITF / martie 2015. Rezultatul din această săptămână este cel mai bun al carierei sale la simplu seniori.

În 2013, Bogdan Borza a filmat alături de Roger Federer o reclamă pentru Wilson. Iată povestea emoţionantă a întâlnirii lui Bogdan cu Roger, dar şi cu alte staruri ale tenisului, relatată la vremea respectivă chiar de el pe “Wilson Tennis Blog”. Articolul cuprinde şi filmări din ziua respectivă.

Înainte de a vă oferi rezultatele complete înregistrate de seniorii şi juniorii români până acum, în această săptămână, aş mai vrea să evidenţiez comportarea excelentă a junioarei Smarandei Corneanu (n. 25 iunie 2001 – antrenor: Mircea Rădulescu) la turneul de Grad 4 de la Kramfors (Suedia), care s-a calificat în semifinale atât la simplu, cât şi la dublu.

Rezultatele jucătorilor români – seniori şi juniori – în săptămâna 7-13 martie

smaranda corneanu
Smaranda Corneanu – Credit Foto: pagina de Facebook a Smarandei

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.