Ca să-l cităm pe David Goffin – probabil performerul acestei ediţii a turneului Masters 1000, BNP Paribas Open: “Este bine că în tenis poţi găsi soluţii împotriva jucătorilor masivi ca Marin, Milos sau Isner. Poate că sunt mai rapid. Cred că ajung la minge mai devreme. Am alte arme. De aceea tenisul este un sport frumos.” Declaraţie premonitorie, căci în semifinale va întâlni din nou un jucător puternic, pe Raonic, care în cel de-al doilea sfert de finală de azi noapte a biruit tehnica – care pe alocuri frizează genialitatea – lui Monfils.

David Goffin (18) [15] – Marin Cilic (12) [10] 7-6(4), 6-2 în 1h37′

Cele 11 mingi de break salvate – din 12 avute de Cilic – de către Goffin erau să nu-i fie suficiente, căci în tie-break a fost nevoit să salveze şi 4 mingi de set.

 

Milos Raonic (14) [12] – Gaël Monfils (16) [13] 7-5, 6-3 în 1h30′

Milos Raonic este la a doua semifinală consecutivă aici, nu a pierdut încă niciun set la această ediţie şi este conştient de atuurile lui Goffin, susţinând însă că are şi antidotul: “… dacă că vine vorba de lucruri de genul acesta [abilitatea lui Goffin de a lua mingea devreme şi de a nu-i da timp adversarului să-şi pregătească loviturile] sunt destul de bun în a-mi impune termenii. Dacă o să vrea să stea pe linia de fund, va trebui să încerc să-l împing înapoi.

 

Credit Foto: Twitter şi Facebook BNP Paribas Open & Tennis TV

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.