De-acum putem afirma cu certitudine: Sorana Cîrstea a ieşit din perioada de criză, căci şi-a regăsit sănătatea, forma sportivă şi pofta de joc care au dus-o  în august 2013 pe locul 21 WTA.

Azi noapte, în sfertul  de finală al Rio Open 2016 – amânat din cauza ploii – Sorana a dominat-o categoric pe Danka Kovinic (Muntenegru, 50 WTA), favorita 3 a turneului:

Sorana Cîrstea – Danka Kovinic 6-1, 6-2, după 1h23′

După partidă, Sorana a declarat: “Am fost accidentată timp de un an şi jumătate şi faptul că am revenit şi am jucat 3 meciuri, am fost în formă şi sănătoasă este cel mai important pentru mine. Când revii după o accidentare, realizezi ce privilegiat eşti atunci când nu ai dureri şi te poţi bucura de tenis.

Aceasta este prima semifinală într-un turneu WTA pentru Sorana, de la cea câştigată în august 2013 în faţa lui Na Li (pe atunci 5 WTA) la turneul Premier 5 de la Toronto.

În semifinale, Sorana Cîrstea o va întâlni pe americanca Shelby Rogers (131 WTA, maxim al carierei 70 / septembrie 2014), cea care în sferturile de finală a învins-o pe jucătoarea gazdelor Paula Cristina Goncalves (285), venită din calificări şi pe Andreea Mitu în turul 1.

Sorana şi Shelby nu s-au mai întâlnit până acum, subiect despre care Sorana a spus: “Va fi pentru prima dată când o voi întâlni pe Shelby, din păcate nu o prea cunosc. Nici măcar nu ne-am antrenat împreună. Va fi un meci dificil şi voi încerca să rămân concentrată asupra jocului meu.

Victoria de astăzi îi va îmbogăţi Soranei cu 110 zestrea de puncte WTA şi de luni ea va ocupa cel puţin locul 153, care poate fi îmbunăţit, prin evoluţii la fel de bune în acest sfârşit de săptămână.

Cealaltă semifinală va fi: Francesca Schiavone (132) – Petra Martic (162), care va începe la 18.30 şi va fi urmată de semifinala Sorana Cîrstea – Shelby Rogers, aşadar ora estimată pentru meciul Soranei este 20.00.

 

Credit Foto: wtatennis.com

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.