Maria Sharapova mai are nevoie de o singură participare la Fed Cup pentru a-şi asigura prezenţa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, pe care şi le-a anunţat printre obiectivele prioritare ale acestui an. În acest week-end se dispută la Moscova sfertul de finală Rusia – Olanda şi Maria va face parte din echipă. Problema este dacă va juca sau nu. Invocând o accidentarea la antebraţ, Maşa s-a arătat mai degrabă rezervată asupra acestui aspect, declarând că vindecarea accidentării este mai importantă decât meciul de Fed Cup. Declaraţie care a provocat furia şefului Federaţiei Ruse de Tenis, Shamil Tarpishchev, care a ameninţat-o făţiş: “Dacă vom pierde meciul şi ea nu va juca, nu va participa la Olimpiadă”.

Aş adăuga că posibilitatea ca Rusia să piardă, chiar şi fără Sharapova este foarte mică, dacă facem o comparaţie a echipelor: Kuznetsova (17 WTA) / Makarova (31) / Kasatkina (61 şi în mare formă) versus Bertens (106) / Hogenkamp (141) / Burger (185) / Rus (287). Aşa că s-ar putea rezolva ambele probleme: Rusia să câştige, fără ca Sharapova să joace

La Olimpiada de la Londra 2012, Maria Sharapova a obţinut medalia de argint după ce a pierdut finala cu Serena Williams.

Tarpischev a fost suspendat în 2014 pentru un an şi amendat cu 25.000 USD de către WTA – sancţiune validată de ITF – pentru afirmaţiile jignitoare la adresa surorilor Williams, pe care le-a numit într-un show la televiziune “fraţii Williams” şi despre care a afirmat că “ţi-e frică să te uiţi la ele”. Ulterior Tarpischev a negat intenţia de a jigni, pretextând că afirmaţiile lui au fost scoase din context şi traduse eronat.

tarpischev

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.