În sferturile de finală ale turneului ITF de la Antalya (10.000 USD), Gabriela Ruse (503 WTA), cap de serie nr. 4 aici,  a obţinut o nouă victorie.

Astăzi ea a învins-o pe turcoiaca Berfu Cengiz (557 WTA) cu 6-1, 6-1 în doar 50′.

Este evident că potenţialul Gabrielei este unul mult mai mare decât locul pe care îl ocupă în prezent, deoarece ea învinge jucătoare care au fost sau sunt mai bine clasate, iar pe cel din zona ei actuală de clasament pur şi simplu le spulberă, cum a fost cazul şi astăzi.

Oricum, în urma calificării în semifinale, ea va urca în clasament până cel puţin pe locul 490, în clasamentul ce va fi dat publicităţii peste două săptămâni.

În semifinale, Gabi o va întâlni pe Julia Grabher (Austria, 453 WTA, 19 ani).

După o scurtă odihnă, Gabriela Ruse alături de bulgăroaica Petia Arshinkova au jucat semifinala de dublu şi le-au învins pe favoritele 1, Steffi Distelmans (Belgia) / Dasha Ivanova (SUA) cu 6-3, 7-5- Partida a durat 1h17′. 

După performanţa de excepţie de la Sunrise, Florida, când a câştigat trei meciuri într-o zi, Gabriela este – desigur – călită pentru asemenea încercări.

Adversarele din finală ale lui Gabi şi Petia vor fi Eleni Daniilidou (Grecia) / Arina Folts (Uzbekistan) [3]. Astfel, Gabi o va întâlni din nou pe titrata jucătoare din Grecia.

Steffi Distelmans este partenera de dublu de săptămâna trecută a Daianei Negreanu, cele două cucerind tot aici trofeul.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.