Nu numai la turneul ITF cu premii de 25.000 USD de la Sao Paulo lucrurile merg foarte bine, ci şi în cele dotate cu premii de 10.000 USD, jucătorii români ne oferă – din nou – la sfârşit de săptămână motive de satisfacţie.

Să începem – aşa cum ne-am obişnuit deja în ultima vreme – cu Gabriela Ruse care s-a calificat în semifinalele de simplu la Antalya, după o partidă de un rar dramatism în sferturile de finală: 7-6(3), 6-7(4), 7-6 (3) cu Marina Kachar (Serbia, 663 WTA) [7] după 3h3′ de joc. Gabriela Ruse (499) [3] o va întâlni în semifinale pe Petra Uberalova (Slovacia, 613, maxim al carierei 293 WTA / iulie 2014, 20 ani) [5].
De luni, Gabi va ocupa oricum locul 455 în clasamentul WTA, deoarece i se vor activa punctele de săptămâna trecută de la Antalya, dar rezultatul de azi o duce până cel puţin pe locul 444 în clasamentul live.

Şi – mă văd obligat să repet – aşa cum ne-a obişnuit, Gabi a intrat după o scurtă pauză pe teren pentru semifinala de dublu, în care alături de partenera ei, americanca născută la Moscova, Dasha Ivanova (19 ani) le-au învins fără drept de apel pe Olena Kyrpot (Ucarina) / Alexandra Perper (Moldova) [2] cu 6-4, 6-1 în doar 52′. În finală ele le vor avea ca adversare pe Adrijana Lekay (Croaţia) / Viktoriya Tomova (Bulgaria) [1], cele care în semifinale au trecut de Ioana Roşca / Raluca Ciufrilă.

Trecem la circuitul masculin, mai precis la Cartagena, în Spania, unde după victoria de săptămâna trecută de la Murcia, Vasile Antonescu / Mircea Jecan [4] vor juca din nou în finală, astăzi de la ora 18.00. Adversari le vor fi Carlos Taberner (Spania) / Kento Yamada (Japonia).

Ne întoarcem la circuitul feminin, unde mâine, la Sharm el Sheikh, perechea românească Elena Cadar / Oana Simion [4] le va înfrunta în finala turneului pe Jacqueline Cabaj Awad (Suedia) / Veronika Kapshay (Ucraina).

Un rezultat de ultimă oră vine din Tunisia, de la Hammamet, unde Cristina AdamescuInes Murta (Portugalia) [3] le-au învins în sferturile de finală pe Mirabelle Njoze (Marea Britanie) / Nelise Verster (RSA) cu 6-3, 6-2 şi vor juca în semifinale cu o pereche ce urmează a fi stabilită în continuare.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.