Săptămâna aceasta se dispută trei turnee ATP: Sofia, Montpellier şi Quito. Toate, din categoria ATP World Tour 250 Series.

Dacă despre cel de la Sofia am mai scris, datorită excelentului parcurs de aici al lui Marius Copil, iată câteva date despre celelelate două turnee: “Open Sud de France”, Montpellier este dotat cu premii în valoare de 463.520 € şi contribuţie financiară totală de 520.070 € şi se dispută pe hard, la fel ca Sofia, iar cel de la Quito, “Ecuador Open”, este dotat cu aceleaşi sume pentru premii şi contribuţie financiare directă, dar exprimate în USD, suprafaţa de joc fiind zgura.

După primele două zile de turnee, singurul turneu unde au fost eliminaţi capi de serie până acum a fost Montpellier.
Belgianul Ruben Bemelmans, pe care îl ştim mai bine din finala Cupei Davis de anul trecut, altfel un obişnuit al turneelor ATP Challenger, clasat pe 107 ATP, 28 de ani, l-a învins pe favoritul 6, portughezul Joao Sousa (33 ATP – maxim al carierei, 26 de ani, care venea după un tur 3 la Australian Open, unde a fost oprit de Andy Murray) cu 6-4, 3-6, 6-4 după 1h53′ de joc.
Iar neamţul Michael Berrer (121 ATP, maxim al carierei 42 ATP / mai 2010) a reuşit la cei 35 ani ai săi să-l oprească la acest turneu pe “rising star”-ul croat Borna Coric (38 ATP la 19 ani), favorit 7, învingându-l cu cu 7-6(5), 6-2 după 1h19′ de joc.

Tablourile actualizate ale turneelor ATP din această săptămână

michael berrer
Michael Berrer

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.