Spre deosebire de turneul de la Dubai, la “Abierto Mexicano”, al doilea turneu ATP 500 Series al săptămânii, care se desfăşoară la Acapulco şi este dotat cu premii în valoare de 1.413.600 USD, surprizele s-au ţinut lanţ, astfel că doar 3 capi de serie mai sunt pe tablou, acum când ne pregătim de sferturile de finală. Aceştia sunt austriacul Dominic Thiem (15) [4], care are un început excelent de an, australianul Bernard Tomic (21) [5] şi bulgarul Grigor Dimitrov (26) [7], câştigătorul din 2014.

În rest, şoc după şoc: Alexandr Dolgopolov (32) l-a eliminat pe David Ferrer (8) [1], deţinătorul titlului: 6-4, 6-4; Sam Querrey, învigorat de victoria de turneu de săptămâna trecută de la Delray Beach, l-a oprit pe Kei Nishikori (6) [2]: 6-4, 6-3; Taylor Fritz (102), care în ultima vreme ne obligă să scriem tot timpul despre el, l-a învins în primul tur pe Jérémy Chardy [8] şi apoi l-a spulberat pe Victor Estrella Burgos într-un meci în care vârstele celor doi indicau mai degrabă o relaţie tată-fiu (35 de ani Burgos, 18 Fritz). Ne oprim din enumerare pentru a semnala faptul că în urma victoriei din turul 1, Taylor Fritz şi-a asigurat intrarea în top 100 ATP, unde va fi cel mai tânăr jucător.
În fine, Robin Haase (62) şi Ilya Marchenko (85) nu au eliminat capi de serie, dar au învins jucători ce o făcuseră. Haase pe britanicul Aljaz Bedene (54 ATP), care trecuse în primul tur pe Ivo Karlovic (31) [3] (ce-i drept, Karlovic a abandonat), iar Ilja Marchenko pe americanul venit din calificări  Ryan Harrison (127) care furnizase surpriza primului tur, după victoria la Marin Cilic (12) [3].

Acestea fiind spuse, iată programul sferturilor de finală, din care observăm cu plăcere, că pot exista meciuri foarte interesante şi în lipsa capilor de serie (click pe foto pentru a intra în galerie) :

la ora 24.00:
Ilja MarchenkoBernard Tomic [5]

în continuare:
Alexandr DolgopolovRobin Haase

la ora 4.00 a.m.:
Grigor Dimitrov [7] – Dominic Thiem [4]

nu înainte de 6.00 a.m.
Taylor FritzSam Querrey

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.