Sorana Cîrstea (243 WTA) [3] reuşeşte o revenire de senzaţie şi se califică în finala turneului ITF Pro Circuit de la Bertioga (Brazilia), după ce a trecut în trei seturi, după două ore şi 13 minute de joc, de slovaca Rebecca Sramkova (325 WTA), scor 2-6, 6-4, 6-3! Sorana se află la cea de-a doua finală în 2016, după cea pierdută săptămâna trecută, la Guaruja (Brazilia).

Sorana a început ezitant meciul, fiind dominată în primul set de o tânără slovacă pe care, cu o săptămână în urmă, la Guaruja, o învinsese la fel de greu, cu un set trei decis la tie-break. Sramkova (19 ani) şi-a apropiat primul set, 6-2, apoi a obţinut rapid un break, în debutul setului doi, conducând cu 3-1 şi având serviciul. Sorana nu s-a pierdut cu firea şi, conştientă că o poate domina pe oponenta sa în schimburile lungi, a încercat să ţină mingea cât mai mult în joc. O tactică bună, care a adus rezultate, iar românca a reuşit să întoarcă soarta unei semifinale ce părea scăpată de sub control.

În finală, Sorana va juca împotriva învingătoarei din cea de-a doua semifinală, dintre argentinianca Catalina Pella (jucătoare venită din calificări) şi brazilianca Beatriz Haddad Maia (favorită 4).

Ştire preluată după Sport Sud-Est.ro / Paul Alexe

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.