După ce la turneul de la Sunrise, Florida, 25.000 USD, Gabriela Ruse a câştigat 7 meciuri  – 3 în calificări, 2 pe tabloul principal şi 2 la dublu, alături de Irina BaraGabriela Ruse a pierdut ieri şi la simplu şi la dublu. Efortul din ziua precedentă a fost prea mare pentru Gabriela, aflată la începutul carierei ei profesioniste. Câştigul este însă unul mare. Atât în ceea ce priveşte clasamentul – ea va urca până cel puţin pe locul 501 WTA – cât şi pentru dobândirea unei experienţe de concurs în condiţii dramatice, cum ar fi disputarea a trei meciuri în aceeaşi zi. De asemenea, nici factorul încredere în forţele proprii – dată desigur de câştigarea celor trei meciuri – nu este de neglijat.

Cât despre noi, iubitorii tenisului românesc, ce poate fi mai reconfortant decât să vedem o mare speranţă, anunţată în perioada junioratului, care confirmă în circuitul profesionist!

Ieri, la Sunrise:
Elizaveta Ianchuck (321 WTA) – Gabriela Ruse (558 WTA) 6-3, 6-3
Katerina Kramperova (Cehia) / Jesika Maleckova (Cehia) – Irina Bara / Gabriela Ruse 6-1, 6-4

Alte rezultate de ieri:
La Hammamet, Tunisia, 10.000 USD, în semifinale, Audrey Albie (Franţa, 718) [8]  – Cristina Ene (473) [4] 6-1, 6-2
La Antalya, 10.000 USD, în finala probei de dublu: Viktoria Kuzmova / Petra Uberalova (ambele Slovacia) – Ioana Roşca / Lina Gjorcheska (Macedonia) [2] 7-6(3), 6-7(6), [10-5]

Astfel că speranţele noastre pentru ziua de astăzi rămân focusate pe evoluţia Soranei Cârstea din finala de la Bertioga şi a lui Marius Copil în runda finală a calificărilor de la Sofia, în circuitul ATP, în cazul lui.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.