Sara Tomic are un nume de familie cu rezonanţă în lumea tenisului şi aceasta datorită fratelui ei Bernard Tomic, cel care tocmai ce şi-a atins un nou maxim al carierei în clasamentul ATP: locul 17. La Australian Open 2016, Bernard a avut un parcurs bun, fiind eliminat în optimile de finală de Andy Murray.

Dar Sara Tomic pare să calce horătâtă pe urmele fratelui ei: la 17 ani (n. 5 februarie 1998), ea ocupă locul 452 în clasamentul WTA şi a fost 36 în clasamentul ITF al junioarelor în 2014. În 2015 însă, ea s-a concentrat pe circuitul ITF PRO unde are deja un titlu la simplu şi unul la dublu în circuitul ITF Pro – la Sharm El Sheikh, 10.000 USD. Beneficiind şi de susţinerea organizatorilor de turnee australieni, ea a primit wild card-uri la câteva turnee importante. Spre exemplu, la Apia Sydney în 2015 ea a pierdut în primul tur al calificărilor la Alexandra Dulgheru.

La ediţia din acest a turneului de junioare la Australian Open ea a ajuns până în semifinale, unde a fost eliminată astăzi.

Sara a avut şi de suferit de-a lungul scurtei ei cariere din cauza reputaţiei de băiat rău a fratelui ei mai mare, fiind supusă de câteva ori atacurilor verbale venite din partea spectatorilor din această pricină. Dar, bineîneţeles că ea îi ia apărarea lui Bernard – cu moderaţie, de altfel – spunând că nu e “ticălosul” care pare a fi. Altfel, ea recunoaşte că lucrează ca să-şi construiască o reputaţie mai bună decât cea a lui Bernard.

 bernard tomic

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.