Finala turneul ATP 250 Series (463.520 USD) de la Sydney a avut primele două seturi cu o dominare totală în oglindă, primul în favoarea lui Grigor Dimitrov, al doilea în favorea lui Viktor Troicki, ca apoi tot echilbrul finalei să se concentreze în setul 3, când s-a mers cap la cu serviciul făcut de ambii jucători până la 4-4, apoi câte un break de fiecare parte şi, în fine, climaxul din tie-break.

Şi aici s-a mers cap la cap până la 5 -5, când Troicki a avut prima minge de meci la 6-5. Dimitrov a rezistat şi şi-a procurat şi el o minge de meci: 7-6. Dar a urmat o serie de trei mingi câştigătoare a lui Troicki, care astfel a câştigat setul, partida şi turneul.

Viktor şi-a luat astfel revanşa după înfrângerea suferită săptămâna trecută în faţa lui Grigor la Brisbane în turul 2.

Viktor Troicki (Serbia, 22 ATP) [3] – Grigor Dimitrov (Bulgaria, 28 ATP) [4] 2-6, 6-1, 7-6(7). Partida a durat 2h16′.

Aceasta este cea de-a doua victorie de turneu al lui Troicki la Sydney (a treia din carieră; prima la Moscova în 2010), după surpriza pe care a oferit-o anul trecut, când a venit din calificări ca să câştige finala cu Mikhail Kukushkin.

Dar tocmai din cauza faptului că anul trecut a colectat puncte şi din calificări (total: 262 de puncte), el va pierde puncte în această săptămână (a realizat doar 250). Această situaţie coroborată cu mişcările jucătorilor din preajma lui îl vor coborî pe Troicki patru locuri – în clasamentul ce va fi dat publicităţii luni – până pe 26 ATP. Dimitrov îşi va păstra locul 28.

Mai jos puteţi viziona un rezumat al partidei. De urmărit în special extraordinarul tie-break.

troicki dimitrov

troicki dimitrov2

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.