În calificările turneului ATP de la Brisbane, australianul Oliver Anderson – născut chiar în capitala statutului Queensland – a reuşit o performanţă remarcabilă prin calificarea pe tabloul principal. Anderson are 17 ani (n. 30 aprilie 1998) şi era clasat înainte de turneu pe locul 813 ATP. El a jucat până acum la seniori mai ales în turnee Futures, la cele câteve turnee Challenger la care a luat startul nu a trecut de de turul 2. Nici la juniori, cu un clasament maxim al carierei 115 în 2014, nu a rupt gura târgului. Totuşi, la începutul anului s-a vorbit despre el după finala disputată în campionatele de juniori ale Australiei.

Dar iată că în calificările de la Brisbane, Oliver Anderson a trecut pe rând de americanii Dennis Novikov (150 ATP, favorit 8) cu 3-6, 6-4, 6-4 şi Tim Smyczek (109 ATP, favorit 4) cu 6-7(3), 7-6(1), 6-2, două rezultante halucinante prin prisma diferenţei de clasament.

În turul 1 al tabloului principal, Anderson va întâlni alt jucător venit din calificări, pe croatul Ivan Dodig (87 ATP).

Ştrie semnalată de Andreea Ionescu

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.