Rugat să dea o explicaţie pentru jumătăţile de sezon 2015 atât de diferite ale elevului şi nepotului său, Toni Nadal a găsit două cauze: lipsa antrenamentelor la sfârşitul lui 2014 şi pierderea încrederii după primele înfrângeri din 2015.

Din cauza problemelor de sănătate de la sfârşitul lui 2014, mai întâi o accidentare la încheietură şi apoi operaţia de apendicită, Rafael Nadal nu a putut să se antreneze în intersezon. Toni Nadal detaliază începutul lui 2015: “La câte un turneu juca foarte bine un meci şi apoi în următorul îşi pierdea încrederea.” Întrebat din ce motiv apărea lipsa de încredere, Toni a răspuns că nu ştie şi chiar dacă ar şti tot nu ar spune.

Dar Toni povesteşte că la jumătatea sezonului, Rafa şi-a găsit liniştea şi la US Open a început să lupte aşa cum trebuie. Totuşi, loviturile sale nu erau cele care trebuiau. “Dădea 3-4 forehand-uri bune şi apoi începeau problemele. Aşa îi era imposibil să lupte cu cei mari. Apoi la Beijing, Shanghai, Basel, loviturile lui s-au îmbunătăţit. Astfel a avut victorii frumoase la jucători valoroşi.

Despre obiectivele lor în 2016, Toni Nadal spune: “Primul obiectiv este să joace bine, să joace cu încredere şi să fie agresiv. Apoi, să-şi îmbunătăţească serviciul, forehand-ul şi să câştige turnee. Cred că Rafael este pe drumul cel bun. În ultimele luni l-am văzut pe Rafael nu foarte departe de unde se afla când era numărul 1 sau 2. Sper că la turneele outdoor de luna viitoare să avem rezultate excelente.

toni nadal

Ştire semnalată de Andreea Ionescu. Sursă originală: tennis world

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.